Zemiaky
Žltá cibuľa
Olivový olej
Veselé paradajky
Čili
Korenie
Soľ
Ocot
Cukor
Maslo
Hovädzie a bravčové mäso
Syr cheddar
Žemľa
Ľadový šalát
1.Zemiaky zabalíme do alobalu a dáme na gril.
2.Veselé paradajky a cibuľu nakrájame (50% na malé kocky a 50% na krúžky).
3.Pridáme na gril nádobu, v ktorej môžeme pokojne smažiť na grile. Pridáme do nej olivový olej a cibuľu. Trošku smažíme a postupne pridáme Veselé paradajky, čili, soľ, korenie, ocot, cukor a maslo. Smažíme ďalej, kým nedostaneme paradajkové lečo.
4.Zmiešame mäso, vytvarujeme plátky a pridáme na gril. Posolíme a okoreníme z oboch strán. Na gril pridáme žemľu a syr na mäso(viď video).
5.Na krúžky nakrájanú cibuľu, Veselú paradajku, ľadový šalát, mäso so syrom a paradajkové lečo navrstvíme do žemle.
6.Podávame s pečenými zemiakmi a s nádobkou plného vynikajúceho paradajkové leča.
Veselú dobrú chuť prajeme.Pažítka
Bazalka
Kozí syr
Mozzarella
Veselá paradajka
Camembert
Olivový olej
Soľ
Korenie
Rukola
Hruška
Toasty alebo chlieb
Balsamico krém
Alobal
1.Nakrájame bazalku a pažítku. Zmiešame s kozím syrom.
2.Odrežeme vrchnú časť paradajky a pomocou lyžičky vyberieme vnútro.
3.Naplníme zmiešaným kozím syrom s bazalkou a pažítkou, na vrch paradajok položíme mozzarellu.
4.Do alobalu zabalíme camembert potretý olivovým olejom a posypaný soľou a korením. Zabalíme.
5.Paradajku aj syr poukladáme na gril a pečieme, kým nedosiahne krásny grilovaný vzhľad.
6.Na tanier poukladáme, rukolu, nakrájané hrušky, toasty (alebo chlieb, podľa chuti) a polejeme balsamicovým krémom.
7.Podávame.
Veselú dobrú chuť prajeme.Lístkové cesto
Žĺtok
Zelené pesto
Paradajky
Jarná cibuľa
Tvrdý syr
Soľ
Korenie
Pažítka
Olivový olej
Rukola
1.Lístkové cesto položíme pekne do pekáča, okraje potrieme žĺtkom
2.Cesto natrieme zeleným pestom a postupne naukladáme naň nakrájané paradajky a nakrájanú jarnú cibuľu.
3.Na vrch nastrúhame syr.
4.Osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom.
5.Pečieme 20 minút v rúre na 200°C.
6.Podávame s čerstvou rukolou.
Veselú dobrú chuť prajeme.Vysušený chlieb
Olivový olej
Vajce
Soľ
Korenie
Čerstvé zelené bylinky
(bazalka, pažítka)
Cesnak
Parmezán
Ricotta syr
Paradajky
1.Zoberieme formu na tortu, na spodok položíme papier na pečenie, polejeme olivovým olejom a naukladáme chlieb (spravíme z neho základ torty).
2.Vajíčka rozmiešame so soľou, korením a čerstvými bylinkami.
3.Postupne pridáme roztlačený cesnak, nastrúhaný parmezán, ricotta syr a poriadne premiešame.
4.Zoberieme si základ torty, polejeme olivovým olejom a nanesieme našu syrovú zmes.
5.Paradajky nakrájame na krúžky a nakladáme na tortu, posolíme.
6.Tortu dáme do rúry a pečieme 40 minút na 200°C.
7.Podávame.
Veselú dobrú chuť prajeme.