múka hladká
med
syr ricotta a strúhaný parmezán
1 žĺtok
olivový olej
karí korenie
mleté čierne korenie
mletá škorica
soľ
víno
sladké zemiaky
Veselé cherry paradajky
cibuľa
paprika
cesnak
čerstvá bazalka
1.Očistíme sladké zemiaky, nakrájame na menšie kusy, uvaríme, necháme vychladnúť a po vychladnutí vidličkou rozpučiť.
2.Nakrájame si cibuľu, paradajky a papriku.
3.V nádobe zmiešame syry, žĺtok, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú škoricu, a následne pridáme rozpučené zemiaky a múku.
4.Hotové cesto dáme na pomúčenú kuchynskú linku a spracujeme. Z cesta tvarujeme dlhé valčeky, ktoré nakrájame a vytvarujeme. Hotové gnocchi varíme vo vriacej, mierne osolenej vode, kým sa nevyplavia na povrch vody.
5.Na panvici usmažíme zeleninu, pridáme gnocchi, trošku vína. Chvíľu ešte smažíme na panvici, pridáme med a čerstvú bazalku.
6.Podávame.
Veselú dobrú chuť prajeme.Veselé paradajky
Papier na pečenie
Rozmarín
Soľ
Čerstvý rozmarín
Slaný slovenský syr
Olivy
Oliový olej
1.Veselé paradajky nakrájame na hrubšie plátky.
2.Položíme papier na pečenie na pekáč a pridáme veselé paradajky, posypeme rozmarínom a osolíme.
3.Sušíme na 100°C a 6 hodín s polootvorenou rúrou.
4.Zoberieme nádobu a vrstvíme, postupne čerstvý rozmarín, slaný slovenský syr, olivy a sušené Veselé paradajky.
Zalejeme olivovým olejom.
5.Necháme odstáť 2 dni a podávame.
Veselú dobrú chuť prajeme.Žltá cibuľa
Šalotka cibuľa
Olivový olej
Veselé paradajky
Soľ
Korenie
Cukor
Čerstvá bazalka
Balzamikový ocot
Maslo
Lasagne cestoviny
Parmezán
Mozarella
1.Nakrájame očistenú cibuľu a Veselé paradajky.
2.Orestujeme cibuľu na olivovom oleji. Pridáme Veselé paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme štipku cukru a restujeme. Za občasného miešania restujeme 30 minút. Nakoniec pridáme pokrájanú čerstvú bazalku, balzamikový ocot a maslo.
3.Vrstvíme plátky lasagne cestovín a paradajkové lečo. Nakoniec posypeme parmezánom a mozzarellou.
4.Vložíme do rúry a pečieme na 180°C 30 minút.
5.Podávame.
Veselú dobrú chuť prajeme.